„Jie ruošiasi.“ Jau 3 500 000 žmonių. Vokietija atskleidė slaptus rusų planus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Absoliutas 2024-04-28 13:51
Mes cia diskutuojam koks karinis biudzetas turetu but ar 2,0% ar 3,0% kai tuo metu rusofašistai skiria 6% ir tai speju dar ne pabaiga.
Hmz 2024-04-28 14:11
Turi idėjų, iš kur paimti pinigų kariuomenės finansavimui didinti?
Benediktas 2024-04-28 14:35
Pasiskolint iš Pasaulinio banko ar dar iš kažkur. Iš Amerikos, tada jie bus suinteresuoti, kad atiduotume palūkanas ir saugos mus.
donatasv 2024-04-28 18:38
Kaip ten bebūtų jei ruskis puls tai nesivadovaus sveiku protu. 100b vs 700b be jav. 1.5 trilijono su JAV. Tai kam ruskis ruošiasi? Kelk gamybą kiek nori bet su 100b iki 1.5 trilijono niekaip neiškelsi. Vienintelis dalykas dėl ko nuogastavo vakarai buvo 155mm sviediniai. Vokietis atsiuntė rheinmetal į Lietuvą su tankų brigada, kad užčiauptų lansbergio nuogastavimus ir panikos kėlimą. Panašu teks Ukraina nusileist ant žemės ir eit derėtis. Nebent pati iškels savo ginklų pramonę į aukštumas nes vakarai nesiruošia rizikuot karu su rusija. Putlerį bando pritemt prie hitlerio bet tas idiotas neturi nei ideologijos, nei pajėgumų įgyvendinti savo planų.
immortallt 2024-04-29 07:51
Skiria 6%, bet per Capita BVP artėja prie 2x didesnio Lietuvoje.
Magnus 2024-04-29 10:25
Kas turės atiduoti tuos pinigus? bei vergauti? Tavo vaikai? Nebešnekėk nesąmonių garsiai. Ir apskritai, neberašyk nei vieno komentaro čia kol vienu priėjimu nesugebėsi padaryti 15 prisitraukimų. Kai sugebėsi tai padaryti, pamatysi jog tavo mąstymas bus visiškai pasikeitęs. Susitiksim po 3 mėnesių. Turėtų būti pakankamai laiko tau sutvirtėti.
Benediktas 2024-04-29 10:28
nemokamai nieko nebūna. Taikos, ypač. Nemokėsi pinigų, bet ateis ruskij mir. Ar bus geriau? Rusas pasiims namus ir issius i Sibirą. Paskui dar raudonojoj armijoj reiks tarnaut. Lenkai labai daug investavo i karine technika, ir jiems tai atsipirks per uzsienio kapatalo investicijas. Nes salis rupinasi savo saugumu. O pas mus, jei neturesime pakankamai technikos ir nepakankamai insvestuosime, uzsienio kapiitalas neis.
donatasv 2024-04-29 10:43
Pagrindinė Vokietijos karo pramonės įmonė atėjo į Lietuvą galima sakyt tai tiesioginis sąjungininkų tvirtumo parodymas ir kad Lietuvoje saugu daryt verslą. Tau taip neatrodo, kad teigi priešingai?
Benediktas 2024-04-29 10:55
Neteigiu aš nieko priešingai. Aš tik atsakiau į klausimą, kodel reikia investuoti į kariuomenę ir kokias tai sasajas turi į investicijas. Pvz. Jei ukraina netaps NATO nare, bus nebent trumpalaikes investicijos. Rimtos, kompanijos neinvestuos ten 20-30 metų į priekį. Nebus jokio Ukrainos atgimimo. Mldc vokieciai, tai yra neblogas garantas. Tikrai geriau, nei jų čia nebūtų. Lenkijoje berdos Intel stato dzidziule gamykla, per metus 10 mlrd investiciju. Tokios investicijos apsaugomos tik realia salies karine galia. Vokieciu brigada musu irgi neapgintu, tai daugiau parodymas, kad jei saus i vokieti Lietuvoje, tai tas pats, kas sauti į Vokietiją. Bet realybje, atejus Trumpui, dar niekas nezino, kaip butu. Jei lenkai būtų tikri, kad NATO apsaugos, tiek daug neinvestuotų į savo kariuomenę. Suprantu, mūsų galimybės toli grazu ne tokios, kaip lenkų, bet priešui tas nesvarbu.
Dannas3 2024-04-29 11:30
Kad ir kiek mes ginkluosimes, tai bus tik labiau del akiu, parodant kad stengiames. Realiai karine jega nlb imanoma tapt tokiai mazai saliai, su tokia vidutiniska ekonomika. Sudejus visas baltijos salis, visvien nekazka. Lenkai su 30 limonu gyventoju ir 3 proc karinem islaidom jau sis tas. Visas saugumas priklauso nuo Nato. Beda, kad Nato irgi nera garantinis saugiklis. Ten nera jokiu isipareigojimu, uzpultai narei padeti savo kariais. Gali atsimazint nusiusdamas vietoj to salmu ir liemeniu. Kaip neseniai Simonyte iskele sita klausima, kad Lenkai neprivales siusti savo kariu musu uzpuolimo atveju. Gal nelaiku ir nevietoj, bet tai visiskai validus pointas. Lenkai atsake, kad tikrai padetu, bet ar galima garantuot, kad prie kiek kitokiu geopolitiniu salygu, jie tikrai siustu karius ir tai neliktu tik tusti zodziai. Slovaku ir lyg vengru kazkas is rimtesnes valdzios jau pareiske, kad kitos salies uzpuolimo atveju, jie savo kariu nesiustu.
Benediktas 2024-04-29 11:46
Faktas, kad mes negalime apsiginkluoti tiek kiek lenkai - faktiškai. Galime tik santykinai. Bet tos investicijos atsipirks bet kuriuo atveju - bus karas, arba nebus. Jei karas neateina, reiskia gerai ruošeisi, tame tarpe ir politiškai. Labai svarbu įtikinti partnerius rimtai žiūrėti į karą Ukrainoje ir Rusijos siekius.
immortallt 2024-04-29 12:16
O tai dabar neinvestuojama? Poligonai ir kita infrastruktūra statoma PPP pagrindu - t.y. bus išsimokėta per ilgą laiką, kitaip sakant, skolinamasi investicijoms, tik tiesiogiai iš KAM biudžeto, ne per vyriausybę. Ko reikia - tai pritraukti tiesiogiai investicijų į amunicijos gamybą, remonto dirbtuvės kad ateitų, karinių dronų gamyba. Išvystyti infrastruktūrą platesnę, kad daugiau sąjungininkų karinės technikos per trumpą laiką galėtume priimti, vystyti vietinę energijos gamybos ir eksporto infrastruktūrą. Dabar daug kam iš šių tikslų trukdo vata, kuri prieš bet kokias reikšmingas investicijas, ir kurie aktyviai vietinius gyventojus gąsdina, kur tokios investicijos atsiranda - kaip metanolio gamykla sprogs kaip branduolinis sprogimas, kaip vėjo jėgainės iš paukščių visų padarys faršą, o nuo metamo šešėlio už 2 kilometrų smegenis sumals, o saulės elektrinės iškeps tą paukščių faršą dar žemės nepasiekus. Reikia stiprinti saugumą, kad vatą dirbančią už pinigus išgaudytų, nesvarbu kokias pozicijas užima. Ir tada kalėjimas nuo 20-ties metų be galimybės prieiti prie elektroninių ryšio priemonių ir griežtai kontroliuojant, su kuo susitinkama. Pandemijos metu, visų mitų pradžia buvo vos 8 asmenys ES, kurie visi promaskoliški.
donatasv 2024-04-29 12:36
Faktas tas, kad vakarai bijo atidaryt pandoros skrynią su branduolinių ginklų panaudojimu dėl to ruskelis šėlsta Ukrainoje. Tai tas įtikinimas rimtai žiūrėti turi du galus išgelbėt Ukrainą arba padegti pasaulį. Galit guost save, kad nesuveiks, kad nepanaudos bet karo pralošimo atveju tikimybė sulaukt tokios atakos yra labai didelė ir klausimas, o kas tada? Panaudojus branduolinį ginklą rusui ir negavus atsako tada ir pačių saugumui iškyla labai didelė grėsmė. Pradėsi karą prieš rusą nežinia kiek dar pridirbs. Tai atsisėdę ir laviruoja kiek duot, kad neperspaust, nesulaukti blogiausio scenarijaus. Vienintelė išeitis pro rusiško naratyvo gesinimas nes šioje vietoje jau ne žodžio laisvė, o demokratijos spragų išnaudojimas. Bauginimas liaudies, kad rusas puls ne išeitis. Ginkluojasi vakarai keliolika kart daugiau nei rusas ir tai yra faktas išreikštas pinigų suma ant popieriaus.
Benediktas 2024-04-29 12:49
Pinigai nekariauja. Kariauja ginklai ir valia - žmonių ir politinė. Vakaruose nėra antro komponento. Jei vakarai, būtų buvę stiprioje pozicijoje, tiek kariškai tiek politiškai, Rusija niekada nebūtų puolusi Ukrainos. Net ir dabar vakarai galetu uzimti stipria poziciją, bet trūksta politinės valios. Nepaisant visu atominių. Vakarai irgi turi atominiu. Paaiskini kad, ok nuneši pas mus Varšuvą, Berlyną ar Vilnių, bet tau bus pzdc. garantuotai, baigis tavo valdymas per kelias dienas. Gali daugiau negasdint.
donatasv 2024-04-29 13:04
Politinė valia ir degantis pasaulis? Ar deganti Ukraina? Tokioje realybėje gyvenam į kurią mus pastatė putka ir laviruoja polotikai iš to kaip sugeba.
immortallt 2024-04-29 14:07
Pinigų reikia net ir partizaniniam karui. Tik ginantis pinigų reikia mažiau, nei puolant. Pėstute nepuls maskoliai. O pinigai kare, tai reiškia tavo gebėjimą apsaugoti dangų, ir tada skirtumas ar rūpiniesi kaip užtikrinti, kad apskritai gali amunicijos gamyklas paleisti, ar amunicijos gamyklų nėra, ar didžiausias iššūkis, rasti iš ko nupirkti komponentų.