„Windows 11“ vartotojai varomi į neviltį. Rodys reklamas  (7)

„Microsoft“ pradėjo platinti atnaujinimą KB5036980 „Windows 11“ naudotojams.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Windows (Unsplash License) | https://unsplash.com/photos/person-using-windows-11-computer-on-lap-AigsWJmvoEo

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vėlų antradienį „Microsoft“ pradėjo platinti neprivalomą atnaujinimą KB5036980 „Windows 11“ naudotojams, dėl kurio ši operacinė sistema tampa reklamine programine įranga (programinė įranga, rodanti reklamas, kad palaikytų savo autorių).

Atnaujinimas priverčia „Windows 11“ pradžios meniu „Rekomenduojama“ skiltyje rodyti reklamas, kuriose siūloma atsisiųsti programų ir žaidimų iš „Microsoft Store“, užsisakyti „Copilot Pro“ ir pan. Nors šiuo metu atnaujinimas yra neprivalomas, jame esantys pakeitimai bus įtraukti į kito mėnesio „Patch Tuesday“ atnaujinimą.

[Vokietija] Pamaitins net elektromobilį! Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės + saulės panelės. Ribotas kiekis (Video, „OUKITEL P2001E“)
5421 6

Nuostabi kaina

Su saulės panelėmis

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tai nebūtų pirmas kartas, kai „Microsoft“ reklamuoja programinę įrangą – kompiuterių gamintojai gali pritaikyti „Windows 11“ OEM versijas, kad iš anksto įdiegtų „bloatware“ arba pasiūlytų naudotojams įsigyti programų ar paslaugų „Start“ ar „Apps“ meniu.

Paprastai iš anksto įdiegtą programinę įrangą pašaliname, o rekomendacijas atmetame. Dabartinis atnaujinimas skiriasi tuo, kad net ir mažmeninėse „Windows“ versijose (be išpūstos programinės įrangos) pradedamos rodyti reklamos.

 

Laimei, šias reklamas galite išjungti. Eikite į „Settings“ > „Personalization“ > „Start“ ir panaikinkite perjungimo žymę „Rodyti rekomendacijas patarimams, programų reklamai ir kt.“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(6)
(2)
(4)

Komentarai (7)