Taip jau yra buvę. „Puola Lietuva.“ Kas vyksta  ()

Baltarusija kaltina.



© NBC News (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=xqxyGiHEejQ

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-27 Taip jau yra buvę. „Puola Lietuva.“ Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puola Lietuva. Baltarusija meta stebėtinus kaltinimus, kad dronai iš Lietuvos turėjo atakuoti Minską. Šią informaciją pateikė Baltarusijos slaptosios tarnybos, tačiau Lietuvos kariuomenė šiuos pranešimus griežtai neigia.

„Tai nesąmonė. Nerandu tam kito žodžio“, – komentavo Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento atstovas Gintautas Ciunis.

Baltarusijos KGB vadovas Ivanas Tertelis pranešė, kad Valstybės saugumo komitetas, bendradarbiaudamas su kitomis už saugumą atsakingomis institucijomis, ėmėsi veiksmų atremti kovinių bepiločių orlaivių atakas prieš taikinius Minske ir jo priemiesčiuose iš Lietuvos teritorijos.

[Mažiausia kaina] Būtinas daiktas turintiems įvairaus tipo baseiną - puikus robotas palaikys maksimalią švarą (Video, „KOSGHO“)
2219 1

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Paskutiniai vienetai

Belaidis robotas tinka įvairaus dydžio ir formos baseinams

Išsamiau

Lietuvos kariuomenė šiuos kaltinimus paneigia. Lietuvos kariuomenės strateginės komunikacijos departamento atstovas majoras Gintautas Ciunis šiuos pranešimus apibūdino kaip dezinformaciją. „Nesąmonė, kad Lietuva surengtų bepiločio lėktuvo ataką prieš Baltarusiją. Nerandu tam kito žodžio“, – interviu Lietuvos transliuotojui LRT sakė majoras.

Šiuos kaltinimus neigė ir Lietuvos kariuomenės vado atstovė spaudai Živilė Didžgalvienė.

 

„Lietuvos kariuomenė nesiėmė priešiškų veiksmų prieš kitas šalis“, – pažymėjo ji.

Lietuvos krizių valdymo centro vadovas Vilmantas Vitkauskas atkreipė dėmesį, kad Baltarusijos tarnybų kaltinimų dėl įvairių grupuočių iš Lietuvos ir Lenkijos teritorijos išpuolių prieš Baltarusiją jau yra buvę. Jo nuomone, tokius kaltinimus reikėtų traktuoti kaip „priešišką provokaciją“ ir „informacinę ataką prieš Lietuvą“, kuri „neturi nieko bendra su tikrove“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(79)
(-62)

Komentarai ()