„Iš kasdien bėgiojančių tik juokiasi. Kur jie bėga?“ 110 metų vyras atskleidžia savo ilgaamžiškumo receptą  ()

Vyriškis ugniagesiu dirbo daugiau nei 80 metų.


Vincentas Dransfieldas
Vincentas Dransfieldas
© Stop kadras | https://www.instagram.com/p/C6LuzhwycBH/?img_index=7

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint gyventi iki 100 metų ir išlaikyti aiškų protą bei jėgas, nebūtina būti sveikos gyvensenos gerbėju. Tuo įsitikinęs ilgaamžis iš JAV, 110-metis Vincentas Dransfieldas.

Kaip rašo „Today“, amerikietis kovo 28-ąją atšventė savo nepaprastą gimtadienį ir tapo aštuntuoju seniausiu gyvu žmogumi pasaulyje.

„Vincentas Dransfieldas vis dar važinėja savo automobiliu kiekvieną dieną, perka kavą ir pietus savitarnos parduotuvėje. Jis gyvena savarankiškai savo namuose Litl Fallse, Naujajame Džersyje nuo 1945 m.“, – rašo laikraštis.

Vyras kasdieniame gyvenime susitvarko be kitų pagalbos, todėl anūkai jį aplanko kartą per savaitę, kad atneštų produktų, ir kas antrą dieną skambina pasitikrinti, ar viskas gerai – bet šiaip jis yra savarankiškas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Masiškai perkami kampinai šlifuokliai, 100Ah 1280W LiFePO4 akumuliatoriai, portabilūs lituokliai, saulės panelės ir kt. (Video)
3955 1 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-04-30/2024-05-15

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Drillpro“ - kampinis šlifuoklis su 1 arba 2 baterijomis, įkrovikliu

2) „SUNHOOPOWER“ - 12.8V 100Ah LiFePO4 aukščiausios klasės akumuliatorius

3) „Mudiro M-AH21“ - 8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

4) „Drillpro PTS200 V2“ - portabilus 100W elektrinis lituoklis

5) Akumuliatorinis tiesinis pjūklas su 4 peiliais

6) „Oscal PM“ - 200W portabilios saulės panelės

Išsamiau

Pasak jo šeimos, Vincento sveikata yra gera, išskyrus kelio skausmą ir kitas nedideles problemėles. Jis laisvai juda tarp pirmo namo aukšto, miegamojo viršutiniame aukšte ir rūsio, kur be jokių problemų skalbia skalbinius.

Didžiąją savo gyvenimo dalį Vincentas savanoriškai dirbo vietinėje gaisrinėje, kur galiausiai tapo jos vadovu. O užsidirbdavo pardavinėdamas automobilių dalis.

 

Kalbėdamas apie savo ilgaamžiškumo priežastis, vyras pirmiausia prisimena jaunystę. Būdamas 15 metų jis išėjo dirbti į pieno ūkį, kur penkerius metus išvežiojo pieną. Tuo pačiu metu jis turėjo galimybę gerti tiek pieno, kiek norėjo. Vyro teigimu, būtent tai jam suteikė sveikatos rezervų.

„Gėriau pieną ir gerai valgiau, nes dirbau ūkyje. Dažnai prisimenu ir galvoju, kad tai davė gerą pradžią ir mano kūno kaulams“, – sako Vincentas.

Pienas jo gyvenime vis dar užima svarbią vietą: šimtametis kasdien vartoja pieną. Bet jis nesilaiko jokios specialios dietos. Kaip sako anūkai, Vincentas mėgsta itališką maistą, mėsainius, salotas, pienišką šokoladą ir kitus saldumynus. Kasdien išgeria puodelį kavos, kartais išgeria ir alaus, bet nemėgsta kitų alkoholio rūšių.

 

„Jis valgė, ką norėjo. Niekada nežiūrėjo į savo svorį. Niekada neturėjo noro lieknėti. Jis visada buvo geros formos“, – pasakoja anūkė.

Kalbant apie sportą, Vincentas niekada rimtai tuo neužsiėmė ir tik juokiasi iš kasdien bėgiojančių: „Kur jie bėga?“ Tačiau vyras dažniausiai laikėsi aktyvaus gyvenimo būdo, ypač kai savanoriškai tarnavo ugniagesių komandoje.

Vincentas pradėjo rūkyti, kai jam buvo 50 metų, o vienas ugniagesys pasiūlė jam cigaretę ir jam tai patiko. Bet po maždaug 20 metų jas metė.

„Žmonių pažinimas ir meilė jiems padeda man gyventi ilgiau“, – sako pats Vincentas, – „aš laikausi pozityvumo. Niekada negalvoju kitaip, kai man nesiseka, ir tikiuosi, kad Dievas mane ir toliau išlaikys tokiu.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()