„Gegužės šventės vėl neįvyks.“ Ką daro Krymo turistai ir verslas  ()

Okupantai nebetiki, kad „Krymas yra su Rusija amžinai“.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© DW News (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=nlpH03XruJI

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krymas laukia. Gegužės šventės okupuotame Kryme vėl neįvyks. Rusijos turistai, išgirdę žinias, kad Ukraina ruošiasi gauti tolimojo nuotolio ginklus iš JAV, įskaitant ATACMS raketas, baiminasi Kerčės tilto puolimo ir teikia pirmenybę kurortams Krasnodaro teritorijoje.

Verslas bėga iš Krymo, nekilnojamojo turto kainos sumažėjo 1,5-2 kartus, palyginti su 2021 m. Taip yra todėl, kad okupantai, investavę į butus ir namus prie Juodosios jūros, nebetiki, kad „Krymas yra su Rusija amžinai“, rašo OBOZ.UA.

[Mažiausia kaina] Būtinas daiktas turintiems įvairaus tipo baseiną - puikus robotas palaikys maksimalią švarą (Video, „KOSGHO“)
2217 1

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Paskutiniai vienetai

Belaidis robotas tinka įvairaus dydžio ir formos baseinams

Išsamiau

Okupuoto pusiasalio „valdžia“ jau perspėjo rusų vairuotojus, kad jei jie vyks į Krymą gegužės švenčių proga, jų laukia kruopštus patikrinimas prie įvažiavimo į Kerčės tiltą.

Ir patarė su savimi pasiimti mažiau daiktų, kad greičiau praeitų apžiūra. Jau važiavę tiltu sako, kad tikrinimai užtrunka, o jei tiltas dar uždaromas kelis kartus per dieną, tuomet eilėje galima laukti iki penkių valandų.

„Jie visur rausiasi, atidaro visas rankines, verčia viską išimti. Jei turite kompiuterį, jie jį patikrins, taip pat patikrins jūsų telefonus. Tada jie apieškos automobilį. Eilėje stovėjome beveik keturias valandas. Net neįsivaizduoju, kiek ilgai teks stovėti grįžtant“, – skundėsi vienas vairuotojas iš Nižnij Novgorodo.

 

Turistai taip pat rašo, kad tiltas dažnai uždaromas, todėl susidaro kilometrų ilgio spūstys.

„Žinoma, aš suprantu, kad tai yra saugumo sumetimais. Bet man atrodo, kad jie net pamatę paukštį danguje sustingsta. Visi tokie įsitempę. Tokie susierzinę. Nuolatiniai klausimai: kur važiuoji, kodėl. Tu irgi tuoj pat susinervini ir galvoji, gal grįžti atgal“, – dalijasi maskvietė Valentina.

 

Rusijos kariniai „Telegram“ kanalai taip pat sėja paniką. Ten jau rašo, kad būtent per gegužės šventes Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali raketomis pataikyti į Krymo tiltą, gąsdina Krymo gyventojus NATO šalių lėktuvais ir bepiločiais orlaiviais, sakydami, kad jie dieną ir naktį stebi okupuotą pusiasalį.

Krymo gyventojai prognozuoja, kad dabartinį atostogų sezoną ištiks toks pat likimas, kaip ir pernai, kai turistai neatvyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(1)
(97)

Komentarai ()