„Tolimojo nuotolio ginklas, kuris nesuveikė.“ Ką jie atsiuntė Ukrainai (Video)  ()

Kovinė patirtis naudojant šiuos ginklus gali tapti postūmiu juos tobulinti toliau.


GLSDB
GLSDB
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=jeaHm8HxAYs

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš tolimojo nuotolio ginklų, kurį JAV siuntė Ukrainai kaip gynybos pagalbos dalį, pasirodė esąs neveiksmingas. Tai pareiškė JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojas įsigijimo ir eksploatavimo klausimais Billas LaPlante'as per neseniai vykusį Pasaulinį saugumo forumą, surengtą Strateginių ir tarptautinių studijų centro (CSIS). Kalbame apie antžeminę GLSDB ginklo „oras–žemė“ versiją, rašo „Defense Express“.

Pažymima, kad B. LaPlante'as nenurodo, koks tai ginklas, bet kartu pateikia išsamų jo aprašymą, sakydamas, jog viena kompanija sugalvojo „labai šaunią idėją paimti oras-žemė ginklą ir padaryti antžeminę jo versiją, ir tai būtų tolimojo nuotolio ginklas. Kad kariai turėtų daugiau galimybių smogti Rusijos okupacinėms pajėgoms didesniu nei 140 km atstumu.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo registratoriai, „Xiaomi“ orų stotelės, kampiniai šlifuokliai, suktukai, pjūklai, frezos (Video)
4040 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-04-30/2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „VKRVKN“ - 20V kampinis šlifuoklis su baterija, įkrovikliu

2) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

3) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

4) „VIOLEWORKS“ - 32V suktukas su 2 baterijomis, įkrovikliu, lagaminu ir antgaliais

5) „VIOLEWORKS“ - akumuliatorinis tiesinis pjūklas su 4 peiliais

6) Elektrinė freza - 1100W, 220V, 35000rpm

Išsamiau

Vėliau jis pažymėjo, jog kai šie ginklai buvo išsiųsti į Ukrainą, jie „mūšio lauke neveikė“. Pasak JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojo, ginklas buvo neveiksmingas dėl daugelio priežasčių.

„Tai tiesiog nepasiteisino. O kas atsitinka, kai ką nors siunčiate žmonėms, kurie kovoja už savo gyvybes, ir tai neveikia, jie pabando tris kartus, o tada tiesiog išmeta. Na, taip atsitiko“, – pastebėjo B. LaPlante'as. 

 

Ir nors jis konkrečiai neįvardija, koks tai ginklas, atsižvelgiant į tai, kad tai yra antžeminė oras-žemė ginklo versija ir kad tai yra ilgo nuotolio ginklas, tikriausiai kalbame apie GLSDB, pripažįsta „Defense Express“. Šis ginklas dar nenaudojamas Amerikos armijoje, o Ukraina tapo pirmąja, kuri jį išbandė sunkiomis mūšio lauko sąlygomis.

Apie šių ginklų perdavimą buvo pranešta 2023 metų pradžioje. 

„Nepaisant to, jog ši istorija išties atrodo nemaloni, vis tiek verta paminėti, kad kol kas nėra nei oficialių Pentagono, nei Ukrainos komentarų, nei detalesnių duomenų apie GLSDB panaudojimą konkretesnėms išvadoms daryti. Bet kartu kovinė patirtis eksploatuojant šiuos ginklus gali tapti postūmiu tiek tolesniam jų tobulinimui, tiek ieškant naujų galimybių efektyvesniam GLSDB panaudojimui mūšio lauke“, – rašoma leidinyje.

 

Ukrainos ginkluotosios pajėgos nuo vasario mėnesio pradėjo naudoti amerikietiškas GLSDB sparnuotąsias bombas prieš okupantus fronte, tačiau Rusija jau rado būdą, kaip tai atremti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(45)
(-12)

Komentarai ()