„Toks jausmas, kad rusams jau neužtenka amunicijos.“ Netikėti įvykiai  ()

Politologas pažymėjo, kad Rusijos armija naikina ir degina Časiv Jarą.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=781362834176797&set=pcb.781362854176795

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-27 „Toks jausmas, kad rusams jau neužtenka amunicijos.“ Netikėti įvykiai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija meta visas jėgas šturmuodama Časiv Jarą. Ten dangus su žeme maišosi.

Kaip pažymi JAV Karo studijų instituto (ISW) analitikai, Časiv Jaro užėmimas leis Rusijos ginkluotosioms pajėgoms pradėti puolimą prieš miestus, kurie sudaro reikšmingą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybinį lauką Donecko srityje. Pasak ekspertų, tai taip pat atveria tiesiogines perspektyvas Rusijos kariams pasiekti reikšmingą operatyvinę pažangą.

„Be to, puolimo operacijos į vakarus nuo Avdijivkos gali suteikti jiems taktinių pranašumų. Rusijos kariai šio miesto teritorijoje lieka maždaug 30 kilometrų nuo savo operatyvinio tikslo Pokrovske ir maždaug 17 kilometrų nuo palyginti didelių kaimų į rytus nuo jo“, – pažymi ekspertai.

[Vokietija] Pamaitins net elektromobilį! Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės + saulės panelės. Ribotas kiekis (Video, „OUKITEL P2001E“)
5416 6

Nuostabi kaina

Su saulės panelėmis

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tačiau analitikai įsitikinę, kad net jei Rusijos Federacija privers Ukrainos gynybos pajėgas trauktis į toliau į vakarus esančias pozicijas, mažai tikėtina, kad dabartiniai Rusijos laimėjimai į šiaurės vakarus nuo Avdijivkos artimiausiu metu taps reikšmingi: „Tačiau Časiv Jare spaudimas yra didelis. Rusijos ginkluotosios pajėgos, dabar esančios rytiniame miesto pakraštyje, nuo 2024 m. kovo suaktyvino pastangas jį užimti.“

„Rusijos kariai stengiasi užimti kuo daugiau teritorijų prieš atvykstant JAV karinei pagalbai, kuri artimiausiomis savaitėmis žymiai pagerins Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybinius pajėgumus. Rusijos karinė vadovybė gali suintensyvinti puolimo operacijas į šiaurės vakarus nuo Avdijivkos, nes ši teritorija suteikia daugiau galimybių sparčiai taktinei sėkmei, nepaisant santykinio šių sėkmių operatyvinio nereikšmingumo“, – teigia analitikai.

 

Politologas K. Sazonovas pažymėjo, kad Rusijos armija naikina ir degina Časiv Jarą.

„Rusai jau dvi ar tris savaites labai sunkiai dirba. Naktį priešas vėl naudojo fosforą. Rusai griauna ir degina Časiv Jarą. Tikriausiai jie nori padaryti miestui tai, ką kadaise padarė su Avdijivka, Bachmutu, Soledaru ir Mariupoliu. Nors kai kurie vaikinai sako jaučiantys, kad Rusija jau dirba maksimalių pajėgumų lygiu. Toks jausmas, kad jiems jau neužtenka amunicijos“, – pastebėjo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(54)
(-33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: