Patys gamins „Patriot“. Šokas okupantams. Ką daro Ukraina  ()

Ar Ukraina pati gamins „Patriot“? Kyjivas šiuo klausimu veda derybas.



© SPC. Henry (Public Domain) | https://nara.getarchive.net/media/an-mim-104-patriot-tactical-air-defense-missile-launcher-of-btry-e-3rd-bn-43rd-c0e274

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantams bus šokas. Ukrainos ambasadorė JAV Oksana Markarova interviu leidiniui „Europos Tiesa“ sakė, kad Ukraina derasi su Jungtinėmis Valstijomis dėl galimos bendros raketų sistemų „Patriot“ gamybos. Tai ne kartą savo efektyvumą Ukrainoje įrodęs ginklas, todėl Kyjivas aktyviai bando įsigyti daugiau vienetų.

Markarova tvirtina, kad Kyjivas veda derybas su Vašingtonu dėl „Patriot“ sistemų gamybos Ukrainoje. Ambasadorė minėjo, kad ši tema buvo aptarta per Volodymyro Zelenskio vizitus į JAV 2023 metų rugsėjį ir gruodį.

[Vokietija] Pamaitins net elektromobilį! Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės + saulės panelės. Ribotas kiekis (Video, „OUKITEL P2001E“)
5432 6

Nuostabi kaina

Su saulės panelėmis

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Reikia pradėti daug ką gaminti patiems, bent jau komponentus, o daugiausiai pilnus gaminius“, – sakė Markarova.

Ji taip pat pridūrė, kad Ukraina nuolat prašo perduoti jau paruoštus ginklus, nes vienos sistemos gamyba užtrunka apie 24 mėnesius.

Kol kas nežinoma, kokias apimtis toks bendradarbiavimas apimtų ir ar jis apskritai realus vykstančio karo Ukrainoje sąlygomis. Juolab kad „Patriot“ sistemos yra vienas iš prioritetinių rusų taikinių.

 

Informacija apie šių sistemų sunaikinimą yra nuolatinis Rusijos propagandos elementas, kuriuo siekiama parodyti Rusijos sprendimų pranašumą prieš vakarietiškas technologijas. Be to, tokios sistemos perėmimas leistų rusams įgyti vertingų žinių apie tai, kaip veikia „Patriot“, ir taip sukurti jos veikimui atsparesnius sprendimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(147)
(8)
(139)

Komentarai ()