„Jie atsisakė savo pažadų.“ Sąjungininkai persigalvojo. Paramos Ukraina negaus  ()

Vokietija neperduos Ukrainai sparnuotųjų raketų „Taurus“.


Taurus KEPD 350
Taurus KEPD 350
© Alf van Beem (atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Taurus_KEPD_350_Modulare_Abstandswaffe_pic2.JPG

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausioje spaudos konferencijoje Vokietijos kancleris Olafas Scholzas aiškiai nutraukė spėliones dėl raketų „Taurus“. Kai kurios žiniasklaidos priemonės tai suvokia kaip atsiribojimą nuo ankstesnių Vokietijos pažadų.

„Nuo plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios skyrėme per 28 mlrd. eurų. Mes, be kita ko, pristatėme tankus ir oro gynybos sistemas. Tačiau kalbant apie jūsų paminėtą ginklų rūšį, mano sprendimas nepasikeis“, – žurnalisto paklaustas apie galimybę Ukrainai perduoti raketas „Taurus“ sakė Olafas Scholzas.

[Vokietija] Pamaitins net elektromobilį! Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės + saulės panelės. Ribotas kiekis (Video, „OUKITEL P2001E“)
5432 6

Nuostabi kaina

Su saulės panelėmis

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Galimas sparnuotųjų raketų „Taurus“ perdavimas Ukrainai buvo karštų diskusijų objektas jau daug mėnesių.

Olafas Scholzas laikosi nuomonės, kad sparnuotųjų raketų „Taurus“ panaudojimas Ukrainoje pareikalautų tiesioginio vokiečių karių dalyvavimo, o Berlynas to negali leisti.

 

Kai kurie Vokietijos politikai taip pat yra susirūpinę dėl šių ginklų nuotolio. Sparnuotosios raketos „Taurus“ gali būti naudojamos atakuoti taikinius, esančius iki 500 km atstumu, o tai teoriškai leistų ukrainiečiams pataikyti į objektus, esančius giliai Rusijos teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(104)
(-64)

Komentarai ()