JAV žengė svarbų žingsnį. „Dabar atėjo vokiečių eilė.“ Tai galingiausi ginklai iš abiejų šalių  ()

O. Scholzas bijo branduolinės grėsmės.


„Taurus“ raketa
„Taurus“ raketa
© Boevaya mashina, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Taurus_KEPD-350_demonstrator_at_SIAF-2022.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pranešė „Europos Tiesa“, remdamasi AFP, JAV tikisi, kad sąjungininkų sprendimas perduoti Ukrainai ilgojo nuotolio raketas, ypač ATACMS, paskatins Vokietiją pasielgti taip pat ir savo sparnuotųjų raketų „Taurus“ atžvilgiu.

Aukštas JAV gynybos pareigūnas, norėdamas likti anonimiškas, pabrėžė, kad būtent Vokietija turėtų priimti sprendimą suteikti „Taurus“ Ukrainai.

„Tikimės, kad JAV aprūpinimas ATACMS sistemomis, taip pat ankstesni Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos sprendimai tiekti ilgojo nuotolio sparnuotąsias raketas – tai bus impulsas vokiečiams“, – pridūrė pareigūnas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Masiškai perkami kampinai šlifuokliai, 100Ah 1280W LiFePO4 akumuliatoriai, portabilūs lituokliai, saulės panelės ir kt. (Video)
3957 1 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-04-30/2024-05-15

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Drillpro“ - kampinis šlifuoklis su 1 arba 2 baterijomis, įkrovikliu

2) „SUNHOOPOWER“ - 12.8V 100Ah LiFePO4 aukščiausios klasės akumuliatorius

3) „Mudiro M-AH21“ - 8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

4) „Drillpro PTS200 V2“ - portabilus 100W elektrinis lituoklis

5) Akumuliatorinis tiesinis pjūklas su 4 peiliais

6) „Oscal PM“ - 200W portabilios saulės panelės

Išsamiau

Ukraina jau seniai prašo Vokietijos suteikti „Taurus“ raketas, kurių skrydžio nuotolis būtų iki 500 kilometrų. Tačiau Berlynas atsisakė tai padaryti, bijodamas konflikto eskalavimo.

Neseniai Vokietijos kancleris Olafas Scholzas patvirtino, kad ir toliau atsisakys tiekti sparnuotąsias raketas, nors JAV Kongresas yra pasirengęs perduoti JAV tolimojo nuotolio ATACMS raketas.

 

Po to JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas patvirtino, kad Ukraina gavo tolimojo nuotolio ATACMS raketas ir jų pristatymas bus tęsiamas ir ateityje.

Anksčiau šiais metais Ukrainos prezidentas V. Zelenskis pareiškė, kad kancleris O. Scholzas atsisakė tiekti raketas „Taurus“ dėl V. Putino branduolinės grėsmės baimės, pabrėždamas Vakarų ginklų svarbą Ukrainos išlikimui ir galimai pergalei prieš Rusijos invaziją.

Ukrainos prezidentas leido suprasti, kad „Taurus“ raketos, taip pat amerikiečių trumpojo nuotolio raketos ATACMS ir naikintuvai F-16 yra itin svarbūs Ukrainos gebėjimui apsiginti nuo tebesitęsiančios Rusijos invazijos.

 

Tačiau Ukrainos lyderis užsiminė, kad O. Scholzo sprendimas gali kilti iš gilesnės baimės – dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino branduolinio grasinimo. V. Zelenskio pastabos meta iššūkį oficialiam kanclerio O. Scholzo pasakojimui, kuris anksčiau pateisino „Taurus“ tiekimo atsisakymą teigdamas, jog nenori, kad Vokietija taptų karo šalimi, jei Ukraina panaudotų „Taurus“ raketas atakuoti taikinius Rusijos viduje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(7)
(14)

Komentarai ()