Krachas Rusijos tankams. Skelbiama labai įdomi informacija  ()

Įdomi informacija apie rekordinį karinės pagalbos paketą.


„Brimstone“ raketos
„Brimstone“ raketos
© Duch.seb, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Missile_MBDA_Brimstone.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK paskelbė apie rekordinį karinės pagalbos paketą Ukrainai. Didžiausią paketo dalį sudarys tiek priešlėktuvinės, tiek smogiamosios raketos.

Ginklų ekspertas Olegas Katkovas per „Apostrophe TV“ pasakojo, ką Ukraina gaus iš britų:

„Kalbant apie naująjį Jungtinės Karalystės pagalbos paketą, Ukraina gaus oro gynybos įrangą. Taip pat kalbama apie „Husky“ šarvuočius, „Storm Shadow“ raketas ir kt.“

[Vokietija] Pamaitins net elektromobilį! Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės + saulės panelės. Ribotas kiekis (Video, „OUKITEL P2001E“)
5416 6

Nuostabi kaina

Su saulės panelėmis

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kartu yra dalykų, kurie kelia tam tikrą smalsumą. Pavyzdžiui, kalbame apie 1600 raketų – ir smogiamąsias, ir priešlėktuvines. 

Kalbant apie priešlėktuvines raketas, greičiausiai kalba eina apie raketas ASRAAM, kurios naudojamos priešlėktuvinėje sistemoje, kuri iš tikrųjų yra naujiena Ukrainai, apie ją nebuvo pranešta. 

Taip pat britai ukrainiečiams tiekia priešlėktuvines raketas „StarStreak“ ir „Martlet“, kurios reikalingos tokiems kompleksams kaip „Stormer“ ar MANPADS. Tai irgi be galo reikalingi dalykai, o juos gamina tik JK.

 

Kalbant apie smogiamąsias raketas, čia viskas įdomu. Nurodoma universali „Martlet“ raketa, kuri gali numušti oro taikinius, taip pat gali būti efektyviai naudojama atakuoti antžeminius taikinius. Štai kodėl ji buvo pervadinta universalia lengvąja raketa. Nepaisant 13 kg svorio, raketoje yra iki 3 kg kovinės galvutės. To visiškai pakanka sunaikinti lengvąsias šarvuotas transporto priemones. Ši raketa turi specifinį lazerinį valdymą, todėl ji yra gana efektyvi sunaikinant įrangą. Panaši sistema naudojama, pavyzdžiui, Ukrainos „Stugna“.

 

„Brimstone“, kuri ne kartą įrodė savo aukštą efektyvumą, taip pat tikrai patenka į atakos raketų kategoriją. Tai maža raketa, turinti unikalų sugebėjimą. Paleidus raketų salvę, jos keičiasi informacija tarpusavyje, nustato taikinius ir pataiko į juos būriu. Be to, šios raketos gali savarankiškai rasti atitinkamus taikinius dėl savo nukreipimo radaro galvutės, kuri žemės fone puikiai išskiria tanko ar šarvuočių pavidalo taikinius. Tai unikali ‚Brimstone“ savybė, kurią APU efektyviai ir nuosekliai naudoja. Gana efektyvus prieštankinis ginklas, pataikantis į taikinius 12-20 km atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(304)
(9)
(295)

Komentarai ()