Skrydžiai atšaukiami. Netikėti įvykiai Europoje  ()

Skrydžių atšaukimas paveikė apie 50 tūkst. keleivių visoje Europoje.


Lėktuvas Prancūzijoje
Lėktuvas Prancūzijoje
© Tim Rees (GFDL 1.2 <http://www.gnu.org/licenses/old-licenses/fdl-1.2.html> or GFDL 1.2 <http://www.gnu.org/licenses/old-licenses/fdl-1.2.html>) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Airbus_A300B2-

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtadienį, balandžio 25 d., Europoje skrydžiai vėlavo ar buvo atšaukti, valdžios institucijoms nepavykus susitarti su kai kuriais Prancūzijos skrydžių valdymo darbuotojais, kad būtų išvengta streiko, rašo „Reuters“.

Pažymima, kad Prancūzijos civilinės aviacijos tarnyba DGAC paprašė oro linijų bendrovių ketvirtadienį atšaukti 75% skrydžių Paryžiaus Orly oro uoste, 55% skrydžių Paryžiaus Šarlio de Golio oro uoste ir 65% skrydžių Marselyje.

Skrydžio atšaukimas paveikė apie 50 000 keleivių visoje Europoje, nes skrydžių dispečerių streikai Prancūzijoje dažnai daro įtaką kelionėms po Europą, apribodami ne tik skrydžius į Prancūziją, bet ir per šalies oro erdvę.

[Vokietija] Pamaitins net elektromobilį! Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės + saulės panelės. Ribotas kiekis (Video, „OUKITEL P2001E“)
5411 6

Nuostabi kaina

Su saulės panelėmis

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Skrydžiai buvo atšaukti net tada, kai didžiausia Prancūzijos skrydžių vadovų sąjunga SNCTA pareiškė, kad baigs savo streiką balandžio 25 d., kai susitars su vadovybe dėl darbo sąlygų. Pažymima, jog sutartis su SNCTA buvo sudaryta per vėlai, kad būtų išvengta eismo sutrikimų, o diskusijos su kitomis profsąjungomis dar nebaigtos.

Taigi, pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ atšaukė daugiau nei 300 ketvirtadienį numatytų skrydžių. „Ryanair“ paragino Europos Sąjungą užtikrinti skrydžiams teisinę apsaugą skrydžių vadovų streikų metu ir leisti kitiems Europos dispečeriams kontroliuoti skrydžius Prancūzijos oro erdvėje.

 

„Prancūzijos skrydžių vadovai gali streikuoti, tai yra jų teisė, bet mes turėtume atšaukti skrydžius į Prancūziją, o ne skrydžius iš Airijos į Italiją ar iš Vokietijos į Ispaniją ar iš Skandinavijos į Portugaliją“, – sakė „Ryanair“ vadovas Michaelis O'Leary.

Iš viso pernai dėl skrydžių dispečerių streikų Europoje buvo atšaukta 16 000 skrydžių ir 85 000 atidėta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(10)
(2)

Komentarai ()